Jump to content

Welcome, Guest!

Be a part of CinemaVision today! Once registered and logged in, you will have access to public chat and your own private messenger, you can view and contribute guides, collaborate on the forums, review downloads, give reputation to your fellow members, contribute content and so much more. Registering is quick and completely free, so what are you waiting for?
   Sign In    Sign Up

Become a RedCarpet Club Member Today!

Lorem ipsum dolor sit amet, sea eu causae aperiri periculis, iusto affert soleat an sea, soluta petentium inciderint nec no. Dolorum reprimique ullamcorper sed ad. Ei quo malorum singulis, tota mundi feugait ut pro. Choro utamur inimicus ex sea. Tota dicit te usu. Sea ad erant possim reformidans. An modus detraxit postulant vel. Per no habeo ludus qualisque. Vix legere singulis legendos et, an cum eius soluta accumsan. Facer discere no nec.
   Join Now

Download the Kodi Add-on Today!

Lorem ipsum dolor sit amet, sea eu causae aperiri periculis, iusto affert soleat an sea, soluta petentium inciderint nec no. Dolorum reprimique ullamcorper sed ad. Ei quo malorum singulis, tota mundi feugait ut pro. Choro utamur inimicus ex sea. Tota dicit te usu. Sea ad erant possim reformidans. An modus detraxit postulant vel. Per no habeo ludus qualisque. Vix legere singulis legendos et, an cum eius soluta accumsan. Facer discere no nec.
  • 0
MidnightWatcher

Anyone Else Having Occasional Problems with CV on the Vero 4K?

Question

Hi. I purchased a Vero 4K a few months ago and promptly installed CinemaVision and set up a number of sequences. For some reason, however, running a CV sequence is often hit and miss. At some point during the trailers or bumpers it'll occasionally end abruptly, resulting in the OSMC "sad face" indicating that something went wrong. A few times I could hear the audio from a trailer or bumper but the screen was black. Other times it's fine from start to finish.

Does anyone else use a Vero 4K by chance who can offer some insight as to what could be happening?

Edited by MidnightWatcher

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
9 hours ago, MidnightWatcher said:

Hi. I purchased a Vero 4K a few months ago and promptly installed CinemaVision and set up a number of sequences. For some reason, however, running a CV sequence is often hit and miss. At some point during the trailers or bumpers it'll occasionally end abruptly, resulting in the OSMC "sad face" indicating that something went wrong. A few times I could hear the audio from a trailer or bumper but the screen was black. Other times it's fine from start to finish.

Does anyone else use a Vero 4K by chance who can offer some insight as to what could be happening?

I don't have a Vero 4K, but our developer might have some insight into what's stopping if you upload some logs for us to review. Here's a guide:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Since the March update the CinemaVision add-on was behaving relatively well, however with the OSMC April update released a few days ago for the Vero 4K, the movie trailers often play with a black screen only, though the audio is playing fine. I noticed that if I touch anything on the remote that activates the GUI (for example, the progress bar, player process information, player debug, etc) that the video will immediately appear.

For a bit of context in terms of what I have CinemaVision doing, here is how I have my sequences set up. In the sequence:

  1. A json command is first sent to the Vero 4K to set ADJUST DISPLAY REFRESH RATE to OFF. (This is to eliminate the time it takes for my projector to sync up between each trailer/video bumper. All trailers are downloaded from hd-trailers.net).

  2. Next, trivia slides are shown with a movie soundtrack (mp3) playing in the background.

  3. When it's time for trailers I’ll select Next on the remote to continue the sequence, which then reduces the lighting and begins playback of the queue of movie trailers (the ones I download are always 1080p @ 23.976 fps, AAC stereo). The refresh rate of my projector will stay at 59.94, as it should. At this point the screen will go black, as it should, just before playing the first movie trailer but will instead stay black while the trailer plays. (Sometimes the first trailer will play fine, but then when the screen goes black after the first trailer ends it will stay black until I manually engage the GUI to “awaken” it).

I noticed that unless I bring up something manually on the screen it will tend to stay a black/blank screen while playing the remaining trailers and video bumpers in the file list, however when it gets to the json command (immediately before the main feature) to switch the ADJUST DISPLAY REFRESH RATE setting to ON START / STOP that the main feature will usually play fine once the projector syncs up.

Not sure if a log would help since the sequence in actually running from beginning to end, only I can't see the trailers and bumpers, but here is the OSMC/KODI log:

https://paste.osmc.tv/obojosujas

Any idea what could be happening? Is there a way to have CinemaVision tell the screen to “wake up” or "silently" activate the GUI before each video in a list/queue is about to be played? 

Edited by MidnightWatcher
Added log
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 5/2/2018 at 10:42 PM, MidnightWatcher said:

Since the March update the CinemaVision add-on was behaving relatively well, however with the OSMC April update released a few days ago for the Vero 4K, the movie trailers often play with a black screen only, though the audio is playing fine. I noticed that if I touch anything on the remote that activates the GUI (for example, the progress bar, player process information, player debug, etc) that the video will immediately appear.

For a bit of context in terms of what I have CinemaVision doing, here is how I have my sequences set up. In the sequence:

  1. A json command is first sent to the Vero 4K to set ADJUST DISPLAY REFRESH RATE to OFF. (This is to eliminate the time it takes for my projector to sync up between each trailer/video bumper. All trailers are downloaded from hd-trailers.net).

  2. Next, trivia slides are shown with a movie soundtrack (mp3) playing in the background.

  3. When it's time for trailers I’ll select Next on the remote to continue the sequence, which then reduces the lighting and begins playback of the queue of movie trailers (the ones I download are always 1080p @ 23.976 fps, AAC stereo). The refresh rate of my projector will stay at 59.94, as it should. At this point the screen will go black, as it should, just before playing the first movie trailer but will instead stay black while the trailer plays. (Sometimes the first trailer will play fine, but then when the screen goes black after the first trailer ends it will stay black until I manually engage the GUI to “awaken” it).

I noticed that unless I bring up something manually on the screen it will tend to stay a black/blank screen while playing the remaining trailers and video bumpers in the file list, however when it gets to the json command (immediately before the main feature) to switch the ADJUST DISPLAY REFRESH RATE setting to ON START / STOP that the main feature will usually play fine once the projector syncs up.

Not sure if a log would help since the sequence in actually running from beginning to end, only I can't see the trailers and bumpers, but here is the OSMC/KODI log:

https://paste.osmc.tv/obojosujas

Any idea what could be happening? Is there a way to have CinemaVision tell the screen to “wake up” or "silently" activate the GUI before each video in a list/queue is about to be played? 

Give the latest development release a try and let me know how it looks. If it's doing the same (or similar) stuff, shoot me a debug log again and I'll take it back to our developer.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

About Us

CinemaVision began in 2014 as a collaboration to create content for use with your home theater, offering movie trivia slides and video bumpers. It has since grown to be THE PREMIER WAY to create and customize your preshow experience. Download the CinemaVision add-on for Kodi today from the official Kodi repository, and easily create a sequence of trivia, videos, trailers, home automation triggers and more that will bring the experience of a movie theater straight to your screen!

×

Important Information

By using this site, you agree to our Guidelines and Terms of Use.