Jump to content

Welcome, Guest!

Be a part of CinemaVision today! Once registered and logged in, you will have access to public chat and your own private messenger, you can view and contribute guides, collaborate on the forums, review downloads, give reputation to your fellow members, contribute content and so much more. Registering is quick and completely free, so what are you waiting for?
   Sign In    Sign Up

Become a RedCarpet Club Member Today!

Lorem ipsum dolor sit amet, sea eu causae aperiri periculis, iusto affert soleat an sea, soluta petentium inciderint nec no. Dolorum reprimique ullamcorper sed ad. Ei quo malorum singulis, tota mundi feugait ut pro. Choro utamur inimicus ex sea. Tota dicit te usu. Sea ad erant possim reformidans. An modus detraxit postulant vel. Per no habeo ludus qualisque. Vix legere singulis legendos et, an cum eius soluta accumsan. Facer discere no nec.
   Join Now

Download the Kodi Add-on Today!

Lorem ipsum dolor sit amet, sea eu causae aperiri periculis, iusto affert soleat an sea, soluta petentium inciderint nec no. Dolorum reprimique ullamcorper sed ad. Ei quo malorum singulis, tota mundi feugait ut pro. Choro utamur inimicus ex sea. Tota dicit te usu. Sea ad erant possim reformidans. An modus detraxit postulant vel. Per no habeo ludus qualisque. Vix legere singulis legendos et, an cum eius soluta accumsan. Facer discere no nec.

Slider (4)

Lorem ipsum dolor sit amet, sea eu causae aperiri periculis, iusto affert soleat an sea, soluta petentium inciderint nec no. Dolorum reprimique ullamcorper sed ad. Ei quo malorum singulis, tota mundi feugait ut pro. Choro utamur inimicus ex sea. Tota dicit te usu. Sea ad erant possim reformidans. An modus detraxit postulant vel. Per no habeo ludus qualisque. Vix legere singulis legendos et, an cum eius soluta accumsan. Facer discere no nec.

Slider (5)

Lorem ipsum dolor sit amet, sea eu causae aperiri periculis, iusto affert soleat an sea, soluta petentium inciderint nec no. Dolorum reprimique ullamcorper sed ad. Ei quo malorum singulis, tota mundi feugait ut pro. Choro utamur inimicus ex sea. Tota dicit te usu. Sea ad erant possim reformidans. An modus detraxit postulant vel. Per no habeo ludus qualisque. Vix legere singulis legendos et, an cum eius soluta accumsan. Facer discere no nec.
  • 0
avidsonicfan1991

I can't play any trailers at all!!!

Question

No matter what I do, I just can't seem to play any of the steaming trailers at all! I have reset all the watched statuses, I have selected all trailer scrapers, and I have even set the trailer limits (genres, ratings) as high as possible! Am I doing something wrong?! THIS COULD BE A DEALBREAKER FOR THIS ADDON IF I DON'T GET SOME HELP!!!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

24 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
3 hours ago, avidsonicfan1991 said:

Sorry about that. I think I just had to use the developmental release of the addon to fix it.

That's alright. In the future, try to be a bit more constructive and ask for help instead of demanding it. It's pretty clear that we do everything we can to solve the issues that people are having as quickly as possible. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

hi there,

I installed the CinemaVision Addon today at version 1.0.11 and the trailers also don't work. Which version do I have to use to make it work?

lo3ty

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
2 hours ago, Lo3ty said:

hi there,

I installed the CinemaVision Addon today at version 1.0.11 and the trailers also don't work. Which version do I have to use to make it work?

lo3ty

Grab this version:

And let me know how it goes. It's not a stable release, in that it's not yet pushed to the Kodi repository, but it should fix that issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 07/05/16 at 5:31 PM, avidsonicfan1991 said:

Sorry about that. I think I just had to use the developmental release of the addon to fix it.

NEVER MIND NEVER MIND! When I transferred everything to a laptop, NOW IT JUST SKIPS RIGHT OVER THE TRAILERS! HOW DO I DO THIS!!?!!!!?

 

EDIT: Sorry for going berserk. I was trying to test it on my laptop connected to a TV, but it just didn't work until I just had to update content (I think and hope because my internet is down for the night as of this writing). What was I thinking?! I am such a bad person!

Edited by avidsonicfan1991

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
1 hour ago, avidsonicfan1991 said:

NEVER MIND NEVER MIND! When I transferred everything to a laptop, NOW IT JUST SKIPS RIGHT OVER THE TRAILERS! HOW DO I DO THIS!!?!!!!?

 

EDIT: Sorry for going berserk. I was trying to test it on my laptop connected to a TV, but it just didn't work until I just had to update content (I think and hope because my internet is down for the night as of this writing). What was I thinking?! I am such a bad person!

There's never a need to freak out. If you have a question, just ask it and we'll try to help. If you encounter a problem, articulate that problem and we'll try to help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
7 hours ago, Ragnarok said:

There's never a need to freak out. If you have a question, just ask it and we'll try to help. If you encounter a problem, articulate that problem and we'll try to help.

Never mind never mind never mind! When my internet went back up, even when I updated the content, it still didn't work!!!

The CV trailers did work, but nothing else did! Is iTunes down forever?!?!?

This is coming from my laptop. After a content update, it still worked on my other computer! Maybe it has something to do with specs?

 

I get this on the log file when updating content:

08:12:52 T:4728  NOTICE: [- CinemaVision -] (API): Getting trailers from iTunes
08:12:53 T:4728  NOTICE: [- CinemaVision -] (API):  - Received 0 trailers
08:12:53 T:4728  NOTICE: [- CinemaVision -] (API):  - No new iTunes trailers added to database

08:12:53 T:4728  NOTICE: [- CinemaVision -] (API): Getting trailers from KodiDB
08:12:53 T:4728   DEBUG: CVideoDatabase::RunQuery took 1 ms for 0 items query: select * from movie_view
08:12:53 T:4728  NOTICE: [- CinemaVision -] (API):  - Received 0 trailers
08:12:53 T:4728  NOTICE: [- CinemaVision -] (API):  - No new KodiDB trailers added to database

It actually recognizes Stereoscopynews.com trailers, but I don't even want that!

Edited by avidsonicfan1991

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hey there! Try following these steps:

  1. Open the CinemaVision add-on settings.
  2. Select the Trailers menu.
  3. Select Clear trailers watched status.
  4. Select OK when prompted.
  5. Select the Advanced menu.
  6. Under Debugging, select Clear trailers broken status.
  7. Select OK when prompted.
  8. Under Debugging, select Reset content database.
  9. Select OK when prompted.
  10. Select the Content menu.
  11. Select Update content.

If you still have issues, follow this guide to upload your debug log for us to review:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello, as I had mentioned last night in the chat.  If you could please screenshot your settings as I believe something is being missed and seeing your settings could help us get this resolved.  Another thought I had was that you had mentioned last night your device could not screenshot due to parental permissions where you have no internet.  Is there any other permissions or filtering in place?  This could possibly be blocking getting the information from itunes or youtube where the plugin grabs the trailers.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
6 hours ago, Ragnarok said:

Hey there! Try following these steps:

  1. Open the CinemaVision add-on settings.
  2. Select the Trailers menu.
  3. Select Clear trailers watched status.
  4. Select OK when prompted.
  5. Select the Advanced menu.
  6. Under Debugging, select Clear trailers broken status.
  7. Select OK when prompted.
  8. Under Debugging, select Reset content database.
  9. Select OK when prompted.
  10. Select the Content menu.
  11. Select Update content.

If you still have issues, follow this guide to upload your debug log for us to review:

 

I think I get this in the debug (It still didn't work):

15:33:41 T:5112  NOTICE: [- CinemaVision -] (API): Rating Systems:
15:33:41 T:5112  NOTICE: [- CinemaVision -] (API):   MPAA: [NR, G, PG, PG-13, R, NC-17]
15:33:41 T:5112  NOTICE: [- CinemaVision -] (API):   FSK: [18, 16, 12, 6, 0]
15:33:41 T:5112  NOTICE: [- CinemaVision -] (API):   DEJUS: [18 Anos, 16 Anos, 14 Anos, 12 Anos, 10 Anos, Livre]
15:33:41 T:5112  NOTICE: [- CinemaVision -] (API):   BBFC: [R18, 18, 15, 12, 12A, PG, U, Uc]
15:33:41 T:8888  NOTICE: [- CinemaVision -] (API): Migrating database from version 0 to 6
15:33:41 T:8888  NOTICE: Previous line repeats 1 times.
15:33:41 T:8888  NOTICE: [- CinemaVision -] (API): MINOR ERROR: Migration (RatingsBumpers: Add style column) - duplicate column name: style
15:33:41 T:8888  NOTICE: [- CinemaVision -] (API): MINOR ERROR: Migration (RatingSystem: Add region column) - duplicate column name: regions
15:33:41 T:8888  NOTICE: [- CinemaVision -] (API): MINOR ERROR: Migration (Trailers: Add is3D column) - duplicate column name: is3D
15:33:41 T:8888  NOTICE: [- CinemaVision -] (API): MINOR ERROR: Migration (Trailers: Add verified column) - duplicate column name: verified
15:33:41 T:5112  NOTICE: [- CinemaVision -] (API): MINOR ERROR: Migration (RatingsBumpers: Add style column) - duplicate column name: style
15:33:41 T:5112  NOTICE: [- CinemaVision -] (API): MINOR ERROR: Migration (RatingSystem: Add region column) - duplicate column name: regions
15:33:41 T:5112  NOTICE: [- CinemaVision -] (API): MINOR ERROR: Migration (Trailers: Add is3D column) - duplicate column name: is3D
15:33:41 T:5112  NOTICE: [- CinemaVision -] (API): MINOR ERROR: Migration (Trailers: Add verified column) - duplicate column name: verified
15:33:42 T:5112   ERROR: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<--
                                             - NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS!
                                            Error Type: <class 'peewee.peewee.OperationalError'>
                                            Error Contents: database is locked
                                            Traceback (most recent call last):
                                              File "C:\Users\Rusty\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.cinemavision\addon.py", line 31, in <module>
                                                cvutil.loadContent(from_settings=True)
                                              File "C:\Users\Rusty\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.cinemavision\lib\cvutil.py", line 130, in loadContent
                                                cinemavision.content.UserContent(contentPath, callback=p.msg, trailer_sources=kodiutil.getSetting('trailer.scrapers', '').split(','))
                                              File "C:\Users\Rusty\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.cinemavision\lib\cinemavision\content.py", line 102, in __init__
                                                self.loadContent()
                                              File "C:\Users\Rusty\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.cinemavision\lib\cinemavision\content.py", line 201, in loadContent
                                                self.loadMusic()
                                              File "C:\Users\Rusty\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.cinemavision\lib\cinemavision\content.py", line 211, in loadMusic
                                                self.musicHandler(util.pathJoin(self._contentDirectory, 'Music'))
                                              File "C:\Users\Rusty\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.cinemavision\lib\cinemavision\database.py", line 41, in inner
                                                return func(*args, **kwargs)
                                              File "C:\Users\Rusty\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.cinemavision\lib\cinemavision\content.py", line 421, in __call__
                                                self.addSongs(basePath, file)
                                              File "C:\Users\Rusty\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.cinemavision\lib\cinemavision\content.py", line 456, in addSongs
                                                duration=duration
                                              File "C:\Users\Rusty\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.cinemavision\lib\cinemavision\included_packages\peewee\peewee.py", line 4088, in create
                                                inst.save(force_insert=True)
                                              File "C:\Users\Rusty\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.cinemavision\lib\cinemavision\included_packages\peewee\peewee.py", line 4235, in save
                                                pk_from_cursor = self.insert(**field_dict).execute()
                                              File "C:\Users\Rusty\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.cinemavision\lib\cinemavision\included_packages\peewee\peewee.py", line 2945, in execute
                                                cursor = self._execute()
                                              File "C:\Users\Rusty\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.cinemavision\lib\cinemavision\included_packages\peewee\peewee.py", line 2455, in _execute
                                                return self.database.execute_sql(sql, params, self.require_commit)
                                              File "C:\Users\Rusty\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.cinemavision\lib\cinemavision\included_packages\peewee\peewee.py", line 3160, in execute_sql
                                                self.commit()
                                              File "C:\Users\Rusty\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.cinemavision\lib\cinemavision\included_packages\peewee\peewee.py", line 3009, in __exit__
                                                reraise(new_type, new_type(*exc_value.args), traceback)
                                              File "C:\Users\Rusty\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.cinemavision\lib\cinemavision\included_packages\peewee\peewee.py", line 3152, in execute_sql
                                                cursor.execute(sql, params or ())
                                            OperationalError: database is locked
                                            -->End of Python script error report<--

 

4 hours ago, DexDeadly said:

Hello, as I had mentioned last night in the chat.  If you could please screenshot your settings as I believe something is being missed and seeing your settings could help us get this resolved.  Another thought I had was that you had mentioned last night your device could not screenshot due to parental permissions where you have no internet.  Is there any other permissions or filtering in place?  This could possibly be blocking getting the information from itunes or youtube where the plugin grabs the trailers.  

That was not it. My internet was up when it happens. I was trying to test it, but it broke and then I screamed about it on the forum just before my internet went down for the night.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
7 minutes ago, avidsonicfan1991 said:

Error Type: <class 'peewee.peewee.OperationalError'>
Error Contents: database is locked
...
OperationalError: database is locked

Well that's likely the issue here. It's not scraping in iTunes trailers (or likely anything content related) because the database is locked by something. Is this on an Android device? is it using its own database or is it connected to a network share or something similar that another instance is also using? It could be either a permissions issue, or another application/instance has the CV database locked which disallows any write actions to the database.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Just now, Ragnarok said:

Well that's likely the issue here. It's not scraping in iTunes trailers (or likely anything content related) because the database is locked by something. Is this on an Android device? is it using its own database or is it connected to a network share or something similar that another instance is also using? It could be either a permissions issue, or another application/instance has the CV database locked which disallows any write actions to the database.

I know I am not using an Android device, but I don't know if this is its own database or connected to a shared network. Either way, how can I unlock the database?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
3 minutes ago, avidsonicfan1991 said:

I know I am not using an Android device, but I don't know if this is its own database or connected to a shared network. Either way, how can I unlock the database?

What's the device you're using? I'm not sure what could be locking the database, but I know it's not CinemaVision doing the locking. I put a word in to our developer to take a look and give me his take on the error as well. Knowing what kind of device, what version of Kodi, and what version of CinemaVision would help. Did you walk through all of those steps I gave you before getting the partial log you posted? A full log would give us all of the information we need.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
10 minutes ago, Ragnarok said:

What's the device you're using? I'm not sure what could be locking the database, but I know it's not CinemaVision doing the locking. I put a word in to our developer to take a look and give me his take on the error as well. Knowing what kind of device, what version of Kodi, and what version of CinemaVision would help. Did you walk through all of those steps I gave you before getting the partial log you posted? A full log would give us all of the information we need.

I am using an Acer Aspire laptop from 2011 on Windows 10, I am on the latest stable version of Kodi, and I am using the developmental release of CV. By the way, I would have thought I would have to give you the full log, but I don't know how to upload local files to posts, so here is the full log:

http://pastebin.com/jPEZHzFX

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
5 minutes ago, avidsonicfan1991 said:

I am using an Acer Aspire laptop from 2011 on Windows 10, I am on the latest stable version of Kodi, and I am using the developmental release of CV. By the way, I would have thought I would have to give you the full log, but I don't know how to upload local files to posts, so here is the full log:

http://pastebin.com/jPEZHzFX

Did you follow the steps to reset the database? Was this copied from another install to this one, and if so, are the paths identical on both machines? If not, did you go through and fix the paths to the content directory and any other content you may have hardcoded in your Sequence? Were you using or updating CinemaVision while you were copying the files over? If so, the database may be locked to the user on your other computer, in which case you'll have to recreate it all again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
44 minutes ago, Ragnarok said:

Did you follow the steps to reset the database? Was this copied from another install to this one, and if so, are the paths identical on both machines? If not, did you go through and fix the paths to the content directory and any other content you may have hardcoded in your Sequence? Were you using or updating CinemaVision while you were copying the files over? If so, the database may be locked to the user on your other computer, in which case you'll have to recreate it all again.

Your conclusion sounds similar, but exactly what I did was exported the whole sequence from my other computer in which the thing worked onto a flash drive, transferred all of my CV content to that flash drive and then when I got it all from my flash drive onto my laptop, I imported the sequence and changed directories' paths to match my new CV folder's directory.

And also, I did not update CinemaVision.

 

UPDATE: I just managed to completely uninstall and reinstall Kodi as well as CinemaVision, and after a few alterations in the default sequence and some tweaking in the settings, I can finally get the trailers to play!

Edited by avidsonicfan1991

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
6 hours ago, avidsonicfan1991 said:

Your conclusion sounds similar, but exactly what I did was exported the whole sequence from my other computer in which the thing worked onto a flash drive, transferred all of my CV content to that flash drive and then when I got it all from my flash drive onto my laptop, I imported the sequence and changed directories' paths to match my new CV folder's directory.

And also, I did not update CinemaVision.

 

UPDATE: I just managed to completely uninstall and reinstall Kodi as well as CinemaVision, and after a few alterations in the default sequence and some tweaking in the settings, I can finally get the trailers to play!

NOW IT DOESN'T WORK ANYMORE!!!! HELP ME WITH THIS PIECE OF (Sorry I got so angry)!!!?!?!?!?!?!

http://pastebin.com/pDZT0sQq

Edited by Ragnarok
Again, uploaded log instead of pasting entire log to the site and slowing the forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
44 minutes ago, avidsonicfan1991 said:

NOW IT DOESN'T WORK ANYMORE!!!! HELP ME WITH THIS PIECE OF (Sorry I got so angry)!!!?!?!?!?!?!

http://pastebin.com/pDZT0sQq

Here's what's going to happen now. I'm going to give you one more chance to be civil and not act like a petulant child on my forums. I think we've proven as a whole that we do our very best to help people and go out of our way to get CinemaVision working for anyone who needs help, and make the whole process easier. There's not any other add-on that I've seen that has the support we provide, as well as the guides and pre-configured content to help people integrate other technologies with very little headache. While I appreciate that you finally (albeit incorrectly) uploaded a full debug log for us to review, I'm not going to allow you to take that attitude, and call something that we've worked very hard on a "piece of shit". If this behavior continues, you will be permanently banned, and will receive no help from us either here or on the Kodi forum. You tried to do the same thing in the Cinema Experience thread, and it's unacceptable. These forums were not created for people to flame and air their frustrations. These forums were created to give us an avenue to help people using CinemaVision who articulate their problems and requests in a kind and helpful manner, so that we can improve CinemaVision as a whole for everyone who wants to use it.

Now that's out of the way... I told you earlier that I reached out to our developer who is currently very busy with other projects he's contracted to do and his personal life. I have not talked to him, but anticipate that I will tomorrow. When I talk to him I'll get some clarification on what could be causing your database to lock, and I'll report back. We have about 750,000 users who currently use CinemaVision with absolutely no issue, and this particular database locking issue is a new one. We've not seen it before. It's possible you found a bug, and it's possible that it's something happening with your installation. We just don't know yet. Your job right now is to be patient, and when I talk to our developer tomorrow, I'll post here with what could be causing the locking issue and we'll try to figure it out together. I hope that you allow that to happen and stay your temper, and I hope that I've been clear.

In the future, when I ask you to post a log, please make sure you follow the instructions in the guide I provided and upload the log to the web and provide a link, or drag and drop the log files onto the giant paperclip at the bottom of the editor to attach the files directly.

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
5 minutes ago, Ragnarok said:

Here's what's going to happen here. I'm going to give you one more chance to be civil and not act like a petulant child on my forums. I think we've proven as a whole that we do our very best to help people and go out of our way to get CinemaVision working for anyone who needs help, and make the whole process easier. There's not any other add-on that I've seen that has the support we provide, as well as the guides and pre-configured content to help people integrate other technologies with very little headache. While I appreciate that you finally (albeit incorrectly) uploaded a full debug log for us to review, I'm not going to allow you to take that attitude, and call something that we've worked very hard on a "piece of shit". If this behavior continues, you will be permanently banned, and will receive no help from us either here or on the Kodi forum. You tried to do the same thing in the Cinema Experience thread, and it's unacceptable. These forums were not created for people to flame and air their frustrations. These forums were created to give us an avenue to help people using CinemaVision who articulate their problems and requests in a kind and helpful manner, so that we can improve CinemaVision as a whole for everyone who wants to use it.

I feel completely shattered and sad about my attitude. It just makes me a bad person, and if you do ban me from the forum, I will seriously consider killing myself... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
29 minutes ago, avidsonicfan1991 said:

I feel completely shattered and sad about my attitude. It just makes me a bad person, and if you do ban me from the forum, I will seriously consider killing myself... :(

That's the same thing you pulled on the Kodi forum. That's overly dramatic, and you need to stop. Just fix the attitude and help us help you fix the problem you're having.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

If Ragnarok didn't say he was giving you one more chance I would pull out my own mighty banhammer.  Take a xanax and before you post another thing why don't you take 30 minutes to cool off and see if that's really what you want to say.

logo_480p.png.8988051b52a7b11a42643f50df2e9c92.png

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@avidsonicfan1991, hope this finds you well. I was finally able to corner our developer and have him look over your log and discuss it with me. We can see in the log that your database is locked for some reason, which would prevent CinemaVision from adding and removing content during a content update.

22:34:42 T:6308   ERROR: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<--
                                             - NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS!
                                            Error Type: <class 'peewee.peewee.OperationalError'>
                                            Error Contents: database is locked

Now, generally this issue can be fixed pretty simply by resetting the database from the CinemaVision settings. Since you said you moved this install from another machine, we think it's possible that the database was still locked to the user on the source machine. The CinemaVision database is stored in your userdata\script.cinemavision directory, and is called content.db. Open that location, and run Kodi in a window so you can see the directory open. Do the following:

  1. Open the CinemaVision add-on settings.
  2. Under Debugging, select Reset content database.
  3. Select OK when prompted.

You should see the content.db file disappear from the directory. If you don't, that file will need to be forcibly removed manually as it is indeed locked to a user and you don't have permission to manipulate it. You may have to close Kodi to remove the file. Once the file is gone, do a content update.

  1. Open the CinemaVision add-on settings.
  2. Select the Content menu.
  3. Select Update content.

Let me know how it goes!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 7/25/2016 at 11:08 AM, Ragnarok said:

@avidsonicfan1991, hope this finds you well. I was finally able to corner our developer and have him look over your log and discuss it with me. We can see in the log that your database is locked for some reason, which would prevent CinemaVision from adding and removing content during a content update.


22:34:42 T:6308   ERROR: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<--
                                             - NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS!
                                            Error Type: <class 'peewee.peewee.OperationalError'>
                                            Error Contents: database is locked

Now, generally this issue can be fixed pretty simply by resetting the database from the CinemaVision settings. Since you said you moved this install from another machine, we think it's possible that the database was still locked to the user on the source machine. The CinemaVision database is stored in your userdata\script.cinemavision directory, and is called content.db. Open that location, and run Kodi in a window so you can see the directory open. Do the following:

  1. Open the CinemaVision add-on settings.
  2. Under Debugging, select Reset content database.
  3. Select OK when prompted.

You should see the content.db file disappear from the directory. If you don't, that file will need to be forcibly removed manually as it is indeed locked to a user and you don't have permission to manipulate it. You may have to close Kodi to remove the file. Once the file is gone, do a content update.

  1. Open the CinemaVision add-on settings.
  2. Select the Content menu.
  3. Select Update content.

Let me know how it goes!

I had to lay off using CinemaVision for over 6 months because of how bad of a reputation I have gotten on the forums. Anyway, I am posting a new reply because you told me "Let me know how it goes" and yet I didn't until now. I am also doing this because I wanted to watch a movie for the first time ever to celebrate its anniversary, and I wanted to do this the CinemaVision way.

 

At first, it didn't seem to work, but then I found out that I believe this problem is unique to the particular template I'm using. I created a brand new template that is shorter, but similar to the one I'm using, and when I tested it, the trailers DO play!

EDIT: I think this trailers not playing thing has to do with the scraper not identifying the right movie and just assumed the trailers didn't need to be played due to I guess lack of genre or rating identified. When I played the template with the queue full of my own video, the trailers didn't play, but with an empty queue, they did! So after that, I turned off all "Match Feature" settings in the trailers part, and the trailers played perfectly, even with the queue full!

 

Also, about what led to my bad reputation and my "dramatic" suicidal thinking... I am high-functioning autistic and I suffer from depression whenever somebody criticizes me and gives me a bad reputation. And whether it's on forums or not, I also have big anger management problems. Despite going to a therapist and being told that deep breathing and other coping skills would get me back to peace, whenever I feel angry about a certain something, I almost refuse to employ them properly. Even friends told me this is a sign of somebody who doesn't want to improve. I just feel like my life is over whenever I was told these things. And one time or another, I almost considered wanting to commit suicide, I was that depressed.

I hope this gets you a new view on what my situation was like.

Edited by avidsonicfan1991
Found a new method after trial and error

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 3/11/2017 at 0:52 PM, avidsonicfan1991 said:

I had to lay off using CinemaVision for over 6 months because of how bad of a reputation I have gotten on the forums. Anyway, I am posting a new reply because you told me "Let me know how it goes" and yet I didn't until now. I am also doing this because I wanted to watch a movie for the first time ever to celebrate its anniversary, and I wanted to do this the CinemaVision way.

 

At first, it didn't seem to work, but then I found out that I believe this problem is unique to the particular template I'm using. I created a brand new template that is shorter, but similar to the one I'm using, and when I tested it, the trailers DO play!

EDIT: I think this trailers not playing thing has to do with the scraper not identifying the right movie and just assumed the trailers didn't need to be played due to I guess lack of genre or rating identified. When I played the template with the queue full of my own video, the trailers didn't play, but with an empty queue, they did! So after that, I turned off all "Match Feature" settings in the trailers part, and the trailers played perfectly, even with the queue full!

 

Also, about what led to my bad reputation and my "dramatic" suicidal thinking... I am high-functioning autistic and I suffer from depression whenever somebody criticizes me and gives me a bad reputation. And whether it's on forums or not, I also have big anger management problems. Despite going to a therapist and being told that deep breathing and other coping skills would get me back to peace, whenever I feel angry about a certain something, I almost refuse to employ them properly. Even friends told me this is a sign of somebody who doesn't want to improve. I just feel like my life is over whenever I was told these things. And one time or another, I almost considered wanting to commit suicide, I was that depressed.

I hope this gets you a new view on what my situation was like.

Hey there! You don't have a bad reputation at all. Since your last post, we've had a lot happen. Apple broke the iTunes scraper, which we fixed recently. Make sure that you're using the latest version from the Kodi repository (1.0.13) and that you update content so that CinemaVision can fix what Apple broke. I'm assuming you're using the Apple iTunes scraper for trailers, so let me know if that's not the case. Using a streaming source for trailers also means we're relying on that ratings and genre data to be provided by the source, which can be unreliable. For example, with a lot of G rated movies, Apple doesnt ever update the rating from NR to G when the film gets a rating, which means the match rating setting won't work. After you've upgraded and updated content, if you're still seeing similar issues, post up a debug log for us to review. There might be a problem we missed that we need to address.

Very sorry to hear about the depression and such. I appreciate the explanation, and I sincerely hope the therapy helps you. Know that we're always 100% happy to help anyone who needs it, even if it's something we can't control. We're real people with real feelings too, and we just need to make sure that we all communicate in a way that doesn't foster conflict.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

About Us

CinemaVision began in 2014 as a collaboration to create content for use with your home theater, offering movie trivia slides and video bumpers. It has since grown to be THE PREMIER WAY to create and customize your preshow experience. Download the CinemaVision add-on for Kodi today from the official Kodi repository, and easily create a sequence of trivia, videos, trailers, home automation triggers and more that will bring the experience of a movie theater straight to your screen!

×

Important Information

By using this site, you agree to our Guidelines and Terms of Use.